tisdag 6 mars 2012

Extra ledigt

P ville så himla gärna ha en ledig dag idag och såklart fick han det. Återstår att se vad vi ska hitta på med den här dagen. Ser ju ut som om det kan bli rätt ok väder så då kan det ju passa fint med en tur till lekparken kanske.

På tal om lekparker så var vi i måndags på en liten lekplats som ligger ganska nära vårt hem. Har inte varit där sen före jul nån gång. Ungefär lika länge har vårt regnskydd till vagnen varit borta. Har verkligen letat överallt och hade helt gett upp om att någonsin återse det. Men, det allra första jag fick syn på när vi närmade oss lekplatsen var ju vårt regnskydd, fint upphängt över ett staket. Då kom jag ju ihåg att jag hade haft det som sittunderlag på en bänk när vi var där senast och sen hade jag ju uppenbarligen inte kommit ihåg att ta det med mig hem.

Igår var det bvc-besök för lille L. Han har haft dålig tillväxt ett tag och har fortfarande inte passerat 7 kilo trots att han är 9 månader. Inte många som tror att han är 9 månader när de ser honom. Visserligen växer barn med DS ofta lite långsammare och har en egen kurva att gå efter när man väger och mäter. Dock ska de ju inte stå still, vilket L har gjort. Vid det senaste beöket hade han gått upp 10 gram på en månad, inte lysande direkt. Nu hade han i alla fall gått upp över 150 gram så det var ju bättre. Längden hade gått upp på kurvan igen och det är det viktigaste för det är mer allvarligt om det är längdtillväxten som hämmas. Nu har vi i alla fall ett återbesök hos vår läkare på barnmottagningen om två veckor och då får vi väl se om han tycker att L behöver näringsdrycker eller inte. I så fall får vi nog röja ur en hel garderob för förvaring av alla dessa näringsdrycker. Vi har ju redan näringsdrycker till P och eftersom vi hämtar ut drycker för två månader åt gången så det blir ju en del att förvara. Men men, vi hoppas väl fortfarande på att L ska klara sig på vanlig mat trots allt.

Inga kommentarer: