lördag 10 januari 2009

Lång eftermiddag

Det blev en lång dag på sjukhuset igår. Vi hade tid halv två och var därifrån vid halv sju. Bebis var rejält tät i luftvägarna och fick två adrenalinbehandlingar och fyra betapredtabletter. Stackars bebis var vansinnigt arg när de satte en mask för näsa och mun och skrek hejvilt men det var i alla fall en effektiv behandling han fick.

Idag är han märkbart bättre och förhoppningsvis behöver vi inte åka in med honom igen. Största utmaningen idag är att hålla bebis hyfsat lugn så han inte blir ansträngd. Lagom lätt med en bebis som har ett sjuhelsickes humör och dessutom allra helst vill vara på golvet och träna krypning. När vi även försöker tvinga i honom medicin tre gånger om dan är han inte att leka med ;). Idag lyckades i alla fall det klassiska knepet att blanda medicinen med nåt gott. Det blev paradisdessert med en skvätt tavegyl till mellanmål idag. Bebis var nöjd och glad och verkade inte misstänka nånting.

Nu håller vi tummarna för att detta var en engångsföreteelse och inte en första släng av förkylningsastma. Den diagnosen får han om detta upprepar sig och då får vi tydligen utrustning för att behandla honom hemma. Hoppas, hoppas att det inte blir så...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Usch då vännen. Otäckt när de små är sjuka... Håller tummarna för att det bara var en engångsföreteelse! KRAM

e sa...

Bättre sent än aldrig:
http://evaonholiday.blogspot.com/2009_01_11_archive.html#1030591984241582945

Hoppas den lille mår bättre nu.

Anonym sa...

Det där låter inte roligt. Hoppas att det inte blir fler gånger och hoppas att han mår bättre!!!

KRam