måndag 27 februari 2012

Läskoden

I höstas beställde vi läskoden (http://laskoden.se/)till P. Vi har sen nyår plockat fram några ord i veckan och helt enkelt lekt med ordbilder. P tycker att det är jätteroligt och ser fram emot att vi ska gå igenom orden, vilket vi gör varje kväll innan godnattsagan. Nu kan han ca hälften av orden som är förtryckta och några som vi själva lagt till. Han älskar att leta rätt på ord han kan och sitter gärna framför teven och läser ord från undertexterna.

Det roliga är att P nu börjar se mönster i orden och kan plocka bort och lägga till bokstäver för att skapa olika former (till exempel bil-bilen). Han kan hitta många ord som börjar på samma bokstav genom att jämföra ljuden. Tanken är ju att han till slut ska knäcka läskoden genom att uppmärksamma mönster, likheter och olikheter i ordbilderna.

Kan rekommendera detta till alla som har barn som är intresserade av ord och bokstäver för det är ett riktigt roligt sätt att leka med ord. Jag hoppas att lille L kommer tycka att det är lika roligt om några år.

Inga kommentarer: