lördag 25 februari 2012

Mer sjuka

Ja, vi har kört en vända till med sjuka här hemma. I veckan blev lille L febrig igen och hela torsdagen spenderade han sovandes i min famn. Tur att man har en så duktig treåring som förstår att lillebror är dålig och behöver lite extra omsorg, annars hade det kunnat bli en jobbig dag. Nu blev det mest mysigt istället när vi tre satt och gosade i soffan hela dagen. Redan dagen därpå var lille L dessutom feberfri så det blev en kort vända som tur var. Nu hoppas vi att det är över för den här gången!

Jag var ju hos specialisttandläkaren med L i onsdags. Någon gomplatta blev det inte den här gången i alla fall. Vi ska dit för en ny bedömning i maj. L har ju redan fått två små tänder, vilket är ganska tidigt om man har Downs syndrom. Eftersom dessa två tänder har kommit på helt rätt ställe och ser alldeles normala ut så menar tandläkaren att det är högst troligt att även resten av tänderna kommer att komma på rätt plats och se ut som de ska. Skönt det!

Lille L har annars fullt upp med att lära sig nya motoriska färdigheter just nu. Han tränar på att sitta vilket går bättre och bättre och nu kan han faktiskt sitta utan stöd en kort stund. Han har bara övat i några veckor för innan har han totalvägrat. Det är först nu när han nästan kan sätta sig upp på egen hand som han tycker att det är intressant att sitta. Hans största intresse har annars varit att stå. I stående börjar han så smått att flytta fötterna och ta några steg. Kryppositionen tränar han allt mer på och det märks att han blir starkare och starkare. Han tar sig upp på alla fyra hur enkelt som helst nu och står ofta där och gungar. Han börjar lyfta på fötter och händer också så snart sätter han väl iväg med full fart. Han är mer och mer rörlig och förflyttar sig dit han vill på egen hand. Han kommer inte framåt men han flyttar sig både bakåt och i sidled så man vet aldrig riktigt vart man har honom ;-) Roligt är det i alla fall att det händer mycket nu! Den enda som inte uppskattar det är väl P. Han är väl inte helt förtjust i att L ger sig ut på äventyr i hans lekhörna. "Mamma, L tar sönder min tågbana!"

Ikväll väntar Melodifestivalens sista deltävling. Tycker att det här formatet börjar bli lite ledsamt för det blir så långdraget men ändå sitter jag där framför teven varje vecka. Har dock inte hittat några riktiga favoriter än. Får väl se vad det bjuds på ikväll. Hoppas ni får en härlig lördagkväll!

2 kommentarer:

Erica sa...

Tänk att han är så duktig lille L! Jag kan förstå P's frustaration över att lillebror nu kan ge sig på leksakerna. ;)
KRAM
PS. Jag sitter med datorn i knät och tittar på Melodifestivalen. Fint så.

Me sa...

Ja, han är allt bra duktig vår lille grabb :-)