tisdag 16 december 2008

"Italienska" burgare

Idag lagade jag en maträtt som är något av en favorit hos oss. Jag gör egna vegetariska biffar på quornfärs och lägger dem i ciabattabröd. Bröden brer jag med tapenade och sen lägger jag mozzarella och tomat emellan och kryddar med basilika. Brukar bli väldigt gott...

Recept på vegetariska biffar:

Blanda 1,5 dl ströbröd med 2 dl vatten eller buljong. Låt stå i fem-tio minuter. Blanda med 1 påse tinad quornfärs, en hackad gul lök, 1 ägg och en skvätt grädde. Salta peppra och smaksätt med t.ex. örtkryddor, vitlök, fetaost eller nåt annat gott. Gojsa runt med händerna så det blir en sammanhållen färs och forma biffar som steks i ganska mkt smör/margarin.

Tycker att de blir väldigt goda och enligt sambon (inte vegetarian) är de fullt jämförbara med köttfärsbiffar.

Inga kommentarer: