lördag 9 maj 2009

Grekisk lantpaj

Alltså det här är inte hälsomat på någon som helst nivå men GOTT och lättlagat. Vi åt det som lördagsmiddag med lite tomatsallad till (hackade tomater i en enkel vinägerdressing) och till kvällen blir det nog resten av pajen med lite vitt vin till. Ja, till och med jag ska dricka ett halvt glas eller så eftersom jag knappt ammar längre. Ska bli såå gott!
Här följer receptet:

Grekisk lantpaj
1 ark kyld smördeg
ca 250 gram hackad spenat eller bladspenat (tinad och urvattnad)
3 hackade vitlöksklyftor
1 pkt fetaost
1 pkt halloumi
2 ägg
1 dl grädde
1/2 pkt provencalska örtkryddor

Gör så här:
Sätt ugnen på 210 grader. Tina spenaten och krama ur så mkt vatten det går. Lägg ut smördegen som pajbotten i en form och bred ut den urkramade spenaten däri. Smula feta och halloumi och lägg ovanpå spenaten. Vispa ihop ägg och grädde med vitlök och örtkryddor, salta och peppra och häll det över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.

Inga kommentarer: